Our client’s garden was bereft of any interest, other than a large shed at the end of the garden, and a small patio outside the house. An unattractive stand of conifers dominated one side of the garden, and overpowered the space.

These two areas were linked using a bold design of interlinking circles, with a cobbled path snaking its’ way down the garden to create a feeling of greater width and depth. A dry stone wall sets off the patio, and frames the entrance into the main part of the garden.

A feature pot is set on a plinth at the bottom end of the garden, where it is visible from the house. The planting is colourful and interesting, with box balls used to reinforce the circular theme. The conifers have been removed and replaced with attractive ornamental trees that will provide more year round interest